Om

DSC03424

Mitt namn är Edvin Dribe, infödd lundabo med en förkärlek för det unga civilsamhället. Sedan länge har jag velat vara med och påverka och försöka hjälpa till där det behövs. Genom ett nu mångårigt engagemang inom främst elev- och scoutrörelsen har jag genom denna vilja och detta driv också kunnat förvärva en stor mängd kunskap och erfarenhet kring den svenska ungdomsrörelsen.

DSC_0325

På dagarna läser jag Naturvetenskapligt program i Lund. Men när jag inte är där försöker jag fylla tiden med mening. Vare sig det är lägerförberedelser eller avdelningsmöte för åttaåringar i scoutkåren, styrelsemöte eller årsstämma i en större organisation, så driver fortfarande min vilja att påverka mig framåt.

Sedan 2018 driver jag en egen verksamhet som syftar till att hjälpa ideella organisationer och föreningar framåt; att släppa vägspärrar och jämna ut banan för att säga det metaforiskt. Främst yttrar sig detta genom årsmötesledning, mindre utbildningar och föreläsningar. Sedan 2019 har jag en registrerad firma och är godkänd för F-skatt för samma syfte.

DSC03601

Just årsmöten ligger mig varmt om hjärtat. Devisen ”democracy in action” tycker jag är talande, och är precis vad årsmötet innebär. Men det är lika synd när årsmötets legitimitet försvinner, när alla inte kommer till tals och när formalia blir ett hinder istället för ett verktyg. Därför erbjuder jag mig som årsmötespresidial för att kunna hjälpa till lite på traven för att allas årsmöte skall bli så bra som möjligt.

Mitt ideella engagemang kommer främst från två håll; elevrörelsen och scoutrörelsen. Elevrörelsen är gräsrotsarbete av högsta klass. Det är på få andra ställen där alla är så välkomna att vara med och hjälpa till, samtidigt som den drivs av demokratiska krafter och hela tiden kämpar för mer rättvisa och likvärdighet. Det är inte bara en skola i organisationslära, ledarskap och påverkan, utan även ett forum som engagerar. När jag själv fått ta del av detta insåg jag att jag även ville ta mitt en nivå längre och engagerade mig nationellt. År 2016 blev jag vald till förbundsstyrelseledamot för Sveriges elevråd – SVEA, efter att ha engagerat mig på regional nivå och med elevrådsengagemang från en svensk högstadieskola och en amerikansk gymnasieskola. Detta uppdrag utvecklade mig något enormt och har hjälpt mig bygga ett starkt nätverk inom det svenska unga civilsamhället. Detta uppdrag höll jag tills årsskiftet 2018/2019, då jag lämnade organisationen.

 

DSC03557

Men mitt ideella engagemang började långt tidigare, inom scoutrörelsen. Scouterna gör unga redo för livet och sätter morgondagens generation i fokus. Att låta unga ta ansvar är enda sättet man kan lära sig ta ansvar, och att låta unga leda är den enda vägen för att hållbart engagemang och ledarskap är med en från dag ett. I Scouterna är ”learning by doing” en självklarhet som också värnas högre än mycket annat. Scouterna är en världsomspännande rörelse som förenar en utbildning för livet med ett nöje som du aldrig kommer att glömma; något som gör oss till en växande rörelse med sprudlande engagemang. När jag var åtta år gammal började jag i Torns Scoutkår utanför Lund, där jag idag är aktiv som styrelseledamot och avdelningsledare. Sedan 2018 sitter jag även i distriktsstyrelsen för Södra Skånes Scoutdistrikt som samlar ungefär 5500 medlemmar i 70 kårer. Inom Scouterna tar jag även på mig ambulerande nationella uppdrag.

 

Om ni har några frågor om vem jag är, vilka tjänster jag erbjuder eller varför jag har något att bidra med, tveka inte att höra av er till mig genom någon av kontaktvägarna nedan:

Om Edvin Dribe, firman eller verksamheten: edvin.dribe@gmail.com

Om Torns Scoutkår:                                           edvin.dribe@torn.scout.se

Om Södra Skånes Scoutdistrikt:                      edvin.dribe@sodraskane.se

Om Scouterna:                                                   edvin.dribe@scouterna.se

Om Sveriges elevråd – SVEA:                           edvin.dribe@svea.org

 

Kontakta mig gärna med allt vad frågor heter!

 

Sociala medier:

Twitter: @edvindribe

Facebook: @edvindribe

LinkedIn: Edvin Dribe

cof

 

 

 

%d bloggare gillar detta: